-- I am --

Dienah • 21 • lány • bloggermaster* 
(*ezt nem kell komolyan venni)

Life is not meant to be good, life is meant to be lived.

Nem mondom meg hogy mit csinálj, hogyan csináld. Azt sem mondom meg mit kellene tenned. Én csak azt mondom ami szerintem úgy van, ami engem érdekel, amit én tapasztaltam. És persze ami nekem bevált. Ezen laza keretek között lesz itt szó a blogolásról. 

 
-- My Tags --

FreebiePometo • Blogtipp • CodingHints • Challange • Test • Portfolio • CSSGrapics • Logo • Usefull Links • Interactive • Pattern

Old Tags
*
Nem frissülnek, a régi bejegyzésekhez tartoznak!! Mardéktalanul megtalálhatóak a menüben!

fonts  • FREEBIE 
 • CSS • BLOGTIPP • BLOGTHEME •
 LINKS  • LIST • logo • graphics •  Codingtest interactive

 
-- Interactive --

 
-- My Portfolio --

A műveimet mi más tudja jobban bemutatni mint a Deviantart fiókom? Itt találsz letölthető tartalmat, illetve korábbi blogdesign-okat is.

Meg szeretnéd nézni?

Amennyiben a félkész műveimet szeretnéd megcsodálni látogass el erre az oldalra ahol css kódokat gyártok ,

 
-- My Services --


Ez egy professzionális kérdezz-felelek lesz, ahol a blogolásról és a kódolásról kérdezhettek. Ha elakadtatok egy-egy elem bekódolásával, illetve ha el kell magyarázni valamit, állok rendelkezésre!

Egy mailt kell írnotok csupán a szerk.pometo@gmail.com-ra a következő tárggyal „Blogger Support” és amint tudok válaszolok! Konkrét design-ek és a kódok esetében is szívesen segítek(lehetőleg Gportál :P)!


Lehetőség nyílik az oldalon kritikát kérni, de csak és kizárólag blogoknak, saját készítésű design-el!  Minden designváltás után megejthetitek a kritikakérést. Az oldalak kinézetté szigorú szempontok alapján fogom nézni, olvashatóság és átláthatóság szempontjából nézve. Igyekszem mellőzni a „nekem nem tetszik mert csúnya  a színe” dolgokat.

Amennyiben szeretnéd igénybe venni ezt a szolgáltatást, dobj egy mailt a szerk.pometo@gmail.com-ra lehetőleg „Kritika” tárggyal ellátva.

 
-- My Projects --

Túl sok a minimalizmus, túl sok az egyhangúság, elveszett a stílus és már nagyjából az egyéniség is. Ennek a projectnek az a célja hogy eszközöket biztosítson azok számára, akik a régi Gportálos stílus elemeit akarják használni, kissé modernebb kiadásban. A Project keretein belül 5db régi stílusú CSS kód fog elkészülni, kicsi, színes és mindent bele! #Old Time Gportal Project

Egy új sorozatot szeretnék létrehozni, aminek első részének tekinthetjük a címkék formázását, amely egyes elemeknek a  bekódolási lehetőségeit fogja megtárgyalni, alapszinten. Az elemhez tartozó kódolási dolgokat és a különböző egyszerűbb formázási lehetőségeket. Ezzel az a célom hogy inspiráljalak titeket arra hogy törődjetek az apróságokkal is, mert ez is egy olyan dolog ami egyedivé tesz!

 

-- Comments --
Friss bejegyzések
2018.01.15. 22:29
2017.09.25. 20:37
2017.08.15. 10:59
2017.08.14. 21:24
2017.08.08. 17:01
Friss hozzászólások
 
Új főoldal
Archívum - 2017. augusztus

Egy blog költöztetése vagy újrekezdése

2017.08.15. 10:59, Deinah
Címkék: blogtipp

Minden bloggernek megfordul párszor a fejében, hogy én most meg fogom reformálni a blogom, ezt innentől másképp fogom csinálni, teljesen más dolgokról fogok írni, vagy esetleg át is költöztetem az egészet. Mindenkire ráfér olykor egy is vérfrissítés, mert persze minden lehet jobb, de az egész csakis a tervezés kérdése. Erről írnék pár szót hogy mit érdemes átgondolni, megcsinálni egy új blog esetében.

Tervezz, rajzolj jegyzetelj!
Nem csabb bumm kezdjük el, hanem nyugodtan írd le a gondolataidat, az új ötleteidet, rajzold meg hogy fog kinézni és működni a lapod! Ha eszedbe jut egy kósza gondolat gyorsan skicceld fel valahová, majd amikor már fejben megvan nagyjábóli kép akkor kell leülni és szépen megcsinálni. Nagyon sok jó terve lehet az embernek amit nem biztos hogy meg tud valósítani, de nem kell rögtön eldobni az ilyen gondolatokat mert a gugli a barátunk és 20perc alatt is egy lehelletnyi alkaterővel.. felszedhetjük azt a tudást ami elég lehet a céljaink eléréséhez. Fontos a pontos tervezés, az hogy a legfontosabb dolgokat ne utána találd ki, ne közben mert a mint tudjuk a „majd megcsinálom” nem úgy működik mint ahogy mondják. Szóval, legyen egy konkrét elképzelés mielőtt nekiállunk a dolognak!

Kinézet megtervezése
Mos nem a komplett stílusváltásról beszélünk, mindenki olyan ír/szerez magának amit akar. Viszont egy jó berendezett oldalon, egy akár új egy akár régi blogon megvannak azok az elemek amiket használ a blogger, ezeknek az egyértelmű és egységes beleépítésére gondolok. Használsz kiemelt képet? Akkor azt tudd beleépíteni bármelyik design-odba, úgy legyen méretre vágva, lekódolva, megszerkesztve. Az esetleges menüt is meg kell tervezni, hogy most akkor hogyan, és az egyéb részleteket. Az egészet úgy kell elnevezni, megtervezni hogy a továbbiakban is könnyedén átvihető legyen más stílusúvá, és el kéne érni azt a szintet amikor már nem más oldalakról kaparja össze az ember ezeket a kis kódokat hanem a sajátját viszi mindig tovább. Itt például a cserékre gondolok, a címkék formázására vagy mondjuk az oldal infós részlegre.  Nem akkor jó egy honlapodnak a felépítése kódolás szempontjából ha szép a design, hanem akkor ha az elemeket könnyedén hozzá tudod igazítani egy akár teljesen más stílushoz is.

Tartalom megtervezése
Ó erről is akarok írni, ilyen rovatot is bevezetek majd, és ezt is meg ezt is. Tartalom szempontjából most így 2017-ben a tag-elés a legfontosabb. Határoz meg hogy mit mivel fogsz elbecézni, akár lehet az kisebb nagyobb kategória, vagy magának a rovatnak is külön lehet beceneve. Rád van bízva, de az a lényeg hogy tervezd meg, és a későbbiekben is helyesen használd a rendszert amit kidolgoztál. Ha egy hosszú életű átlátható oldalt akarsz létrehozni ez nagyon fontos. A látogató találja meg amit akar, könnyen hozzájuthasson ahhoz ami érdekli. Én örök híve vagyok a felsorolás típusú listáknak, mert nekem lelki fájdalmat okoz olyat görgetni ami nem érdekel, és hajlamos vagyok cím alapján válogatni. De akár az egyiket akár a másikat preferálja az ember, a tagelés jelen pillanatban fontosabb, #2017, tegyük felhasználóbaráttá az oldalunkat!

OTGP Project 1. CSS Kód

2017.08.14. 21:24, Deinah

Sziasztok, elkészült az Old Time Gportal Project első CSS kódja. Nekem nagyon tetszik, jöhet az ön buksisimi :P és el sem hiszitek, ezt a gyönyörű textúrát google képkeresőben találtam meg. De szerintem nagyon retró lett, és a régi stílusra számomra a Georgis betűtípus rakta rá a koronát :)) A kód alapjai gyenge lábakon állnak, egy elég régi sablonomat vettem elő erre a célra. Amennyiben segítség kell a használatához, állok szíves rendelkezésetekre!

OTGP Yellow Rose Gportal CSS by Pometo


Ha letöltenéd, kattints a képre, ami a Deviantart gelériámra irányít át!

Rosé - Elvihető CSS kód

2017.08.08. 17:01, Dienah
Címkék: css Freebie

Felraktam elvihető sorba az oldal új design-jét, egy perccel előbbi változat min az ami jelnleg itt van fennt. A kódolás nem reszponzív, balra igazított, és kemény 2 képet kell a kódba írni a megfelelő helyre(ha nem tudjátok segítek). A csomag tartalmazza a kódot, az előnézetet és a szükséges grafikai elemeket is. A képre kattintva Deviantartról tölthetitek le!

Rose - Simple Gportal CSS by Pometo

A kezdet és a vég

2017.08.07. 17:40, Dienah
Címkék: pometo

Pár új dolgot vezetek be, és pár régit fogok a közeljövőben elhagyni. Mától az oldalon megszűnik a magándolgaim jelenléte, és átköltözik máshová, a személyes és a Weekly posztok is. Csupán a  Blogolós-kódolós-Freebie gyártós része marad itt az oldalnak, egy pár új dologgal kibővítve!

Old Style Gportal Project

Túl sok a minimalizmus, túl sok az egyhangúság, elveszett a stílus és már nagyjából az egyéniség is. Ennek a projectnek az a célja hogy eszközöket biztosítson azok számára, akik a régi Gportálos stílus elemeit akarják használni, kissé modernebb kiadásban. A Project keretein belül 5db régi stílusú CSS kód fog elkészülni, kicsi, színes és mindent bele!

Blogger Support

Ez egy professzionális kérdezz-felelek lesz, ahol a blogolásról és a kódolásról kérdezhettek. Ha elakadtatok egy-egy elem bekódolásával, illetve ha el kell magyarázni valamit, állok rendelkezésre! Egy mailt kell írnotok csupán a szerk.pometo@gmail.com-ra a következő tárggyal „Blogger Support” és amint tudok válaszolok! Konkrét design-ek és a kódok esetében is szívesen segítek(lehetőleg Gportál :P)!

Design Kritika

Lehetőség nyílik az oldalon kritikát kérni, de csak és kizárólag blogoknak, saját készítésű design-el!  Minden designváltás után megejthetitek a kritikakérést. Az oldalak kinézetté szigorú szempontok alapján fogom nézni, olvashatóság és átláthatóság szempontjából nézve. Igyekszem mellőzni a „nekem nem tetszik mert csúnya  a színe” dolgokat. Amennyiben szeretnéd igénybe venni ezt a szolgáltatást, dobj egy mailt a szerk.pometo@gmail.com-ra lehetőleg „Kritika” tárggyal ellátva.

Coding Hints

Egy új sorozatot szeretnék létrehozni, aminek első részének tekinthetjük a címkék formázását, amely egyes elemeknek a  bekódolási lehetőségeit fogja megtárgyalni, alapszinten. Az elemhez tartozó kódolási dolgokat és a különböző egyszerűbb formázási lehetőségeket. Ezzel az a célom hogy inspiráljalak titeket arra hogy törődjetek az apróságokkal is, mert ez is egy olyan dolog ami egyedivé tesz!

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

 

 

 

 

 

 

 


Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)